Meidän arvot

Printer tarjoaa yrityksille edullisen ja helpon tavan tilata paino- ja profiilituotteita. Meille ensiarvoisen tärkeää on henkilökohtainen palvelu ostoprosessissa. Meillä ei ole omaa tuotantoa, vaan etsimme parhaat mahdolliset alihankkijat tuotantoa varten.

Toimimme alalla, joka vaatii paljon erilaista tuotantoa sekä kuljetuksia. Koska meillä ei ole omaa tuotantoa, pysymme joustavana paino- ja profiilituotekumppanina. Voimme aina tilauksen kohdalla etsiä asiakkaalle parhaiten sopivan tuotannon ja kuljetuksen. Nopeaa, joustavaa ja kustannustehokasta.

Kestävä kehitys on meille tärkeää ja siksi etsimmekin koko ajan keinoja tuottaa mahdollisimman korkealaatuisia tuotteita mahdollisimman vähäisellä ympäristön kuormituksella. Me kaikki yhdessä voimme tehdä valintoja, jotka kuormittavat vähemmän ympäristöä.

Kunnioitamme kansainvälisiä ihmisoikeussopimuksia. Meille työolosuhteet, niin tavaratoimittajien kuin kumppaneidenkin, ovat tärkeitä ja pyrimme vaikuttamaan niiden parantamiseen.

Printer kantaa vastuuta omilla valinnoillaan kestävästä kehityksestä.

CSR

Olemme sitoutuneet vuoden 2015 YK:n kehittämiin Global Goals tavoitteeisiin yhteiskuntavastuusta ja kestävästä kehityksestä. Teemme myös sisäistä yhteistyötä Printerin työntekijöiden, toimittajien ja kumppaneiden kanssa työolosuhteista.

YK kuvailee globaaleja tavoitteita seuraavasti: Globaalit tavoitteet ovat kunnianhimoisin kestävän kehityksen lista, jonka maailman maat ovat koskaan hyväksyneet. Niiden tarkoituksena on saavuttaa neljä suurta asiaa 2030 mennessä: 1. Äärimmäisen köyhyyden lopetaminen. 2. Vähentää eriarvoisuutta ja epäoikeudenmukaisuutta. 3. Edistää rauhaa ja oikeudenmukaisuutta. 4. Ilmastokriisin ratkaiseminen.

Pohjoismaissa näitä asioita ajaa UNDP. UNDO on yksi Printer Ruotsin asiakkaista, josta olemmekin erityisen ylpeitä.

Printer tukee myös muita organisaatioita, kuten:

Ystävät- järjestöä sekä ostaa joululahjoja Rädda Barnen yhdistykseltä.

Tavarantoimittajat
CSR

Printerilla on omat toimintaohjeet YK:n Global Compact sopimuksen pohjalta. Nämä ohjeet on toimitettu kaikille tavarantoimittajillemme ja he ovat ne hyväksyneet. Nämä säännöt ovat olemassa, jotta voisimme seisoa tavarantoimittajiemme työolojen takana ja siten turvata myös asiakkaamme. Ennalta ilmoittamattomia tarkastuskäyntejä voidaan tehdä, jotta voimme tarkistaa, että sääntöjä noudatetaan.

Printer näyttää muille esimerkkiä omalla toiminnallaan. Viisi meille tärkeää arvoa ovat:

 • 1. Kaikkien työntekijöiden tulee tuntea olonsa mukavaksi ja osaksi työyhteisöä.
 • 2. Minkäänlaista syrjintää ei sallita.
 • 3. Palkat ja muut ehdot ovat markkinoiden mukaiset.
 • 4. Kohtuulliset työajat.
 • 5. Terveellinen ja turvallinen työympäristö.
Ympäristö

Printer voi mukauttaa ostojaan asiakkaan toivomusten mukaisesti. Mutta myös tarjota vaihtoehtoisia, kestävämpiä ratkaisuja. Printer voi siten ehdottaa asiakkaalleen vaihtoehtoisesti tuotetta, jossa on ympäristön kestävyys otettu huomioon materiaalien ja tuotannon suhteen.

Printer on neljä tuoteluokkaa, joissa ympäristöasiat on otettu huomioon eri tavalla. Kuvaamme luokkia seuraavalla tavalla:

Paperinpainatus

Seuraavat sertifioinnit ovat Printerissä paperin painatuksessa:

Joutsen merkintä: Joutsen merkillä varustetut tuotteet tai palvelut edistävät markkinoiden ja ympäristön, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävää kuluttamista.

FSC:

FSC on lyhennys sanoista Forest Stewardship Council. Tämä itsenäinen ja kansainvälinen jäsenjärjestö työskentelee ympäristöystävällisen ja vastuullisen maailman metsien käytön puolesta. Yritykset noudattavat sen FSC:n sääntöjä metsätalouden jäljitettävyyden osalta. Sääntöjä noudattavat voivat merkitä tuotteensa FSC-tavaramerkilllä. FSC-merkki antaa kuluttajalle mahdollisuuden valita puutuotteita, jotka ovat peräisin vastuullisesta metsätaloudesta.

PEFC: :

PEFC takaa asiakkaille, että PEFC-sertifoituja metsiä hoidetaan luontoon sopeutuneelle metsätaloudelle asetettujen vaatimusten mukaisesti. Nämä kriteerit on tehty yhteistyössä Forest Europen kanssa. Urakoitsijoiden ja yritysten valvonta taataan riippumattoman Swedacin hyväksymien sertifioijien suorittamilla audioinneilla.

ISO:

ISO 9001 on laadunhallinta sertifikaatti, jonka tavoitteena on lisätä asiakastyytyväisyyttä toimintaa ja palveluja kehittämällä.

Messut ja tapahtumat

Messu- ja tapahtumateollisuuteen on tullut uusia ja kestävämpiä materiaaleja. Valikoimistamme löytyy kierrätetystä PET-materiaalista valmistettuja lippukankaita ja swageja. Neliömetri tätä kangasta tarvitsee viisi PET-pullloa. Tämän materiaalin valmistukseen tarvitaan 1/ 3 vähemmän energiaa kuin normaalin lippukankaan tekemiseen. Materiaalille painetaan vesiohenteisillä maaleilla.

Printerin valikoimissa on tuotantoa kangas- ja lippu toimittajilta, joiden tuotanto on 100 % uusiutuvasta energiasta.

Profiilivaatteet ja muut tekstiilit

Vaatteissa ja tekstiileissä ollaan edetty jo pitkälle materiaalien suhteen. Valikomistamme löytyy luomupuuvillaa sekä kierrätyskankaasta valmistettuja tuotteita.

Printer pyrkii siihen, että kaikilla vaatteilla olisi Oeko Tex-lisenssi.

Printer valikoiman vaatteilla on seuraavat sertifikaatit

Profiilituotteet

Profiilituotteet on laaja tuotevalikoima, johon etsimme koko ajan uusia, kestävän kehityksen tuotteita. Monilla osa-alueilla niitä toki jo onkin. Esimerkiksi ilmapallot on valmistettu luonnonkumista ja ne ovat kompostoitavia.

Haastavin kategoria ympärtistöasioidn kannalta on ehkä elektroniikka. Olemme keskittyneet myymään korkealaatuisia tuotteita, jotka ovat pitkäikäisiä ja kuormittavat sitä kautta vähemmän ympäristöä. Ota yhteyttä asiakaspalveluun saadaksesi lisätietoa vaihtoehdoista.

Kuljetukset

Printerilla on laaja toimittajaverkosto Ruotsissa, Euroopasa sekä jossain osissa Aasiaa. Tavoittemme on minimoida valmistus ja kuljetus Aasiasta ja lisätä tuotantoa Euroopassa. Tämä vähentäisi kuljetusten ilmastovaikutuksia. Pyrimme kuljetuksissa yhdistämään useita tilausia ja vähentämään siten kuljetusten hiilidioksiidipäästöjä. Printerillä on parhaillaan käynnissä projekti CO2-raportien keräämiseksi. Sen tuloksien mukaan Printer alkaa ilmastokompensoimaan tilausten toimituksia.

Asiakkaat

Printerin asiakkaat ovat entistäkin kiinnostuneita kestävästä kehityksestä. Kiinnostus vaihtoehtoisiin tuotteisiin on aikaisempia vuosia paljon suurempaa. Ilmastovaikutusten minimoimiseksi Printerin ja asiakkaiden välinen vuorovaikutus on todella tärkeää.

On tärkeää, että asiakkaat tietävät mistä kalliimpi hinta johtuu ja ovat valmiita myös maksamaan enemmän ympäristön kannalta kestävistä valinnoista.

Yhdessä voimme vähentää hiilijalanjälkeämme!

Työpaikka

Printerin omissa toimipisteissä kiinnitetään huomiota seuraaviin asioihin:

 • ● Eri materiaalien kierrätys
 • ● Lajitteluasiat ruokailutilassa
 • ● Emme käytä kertakäyttöastioita ruokailutilassa
 • ● Käytämme pakkaamisessa kestäviä materiaaleja esim. luonnonkumiteippiä muoviteipin sijaan.
 • ● Pakkaamisessa käytämme mahdollisimman vähän pakkausmateriaaleja.
 • ● Uusiokäytämme tuotteita mahdollisuuden mukaan
 • ● Lähetämme laskut sähköisinä
 • ● Minimoimme turhan paperille printtaamisen
 • ● Järjestämme videoneuvottelun matkustamisen sijaan aina kun se on mahdollista.